Vrouwspersoon in de kraag gevat; kompanen voortvluchtig

De 28-jarige Sheneika, F. is in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november door de politie van Geyersvlijt aangehouden, nadat zij een inval hebben gepleegd bij het appartement waar zij woonachtig is.

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op woensdagavond van het Command Center de melding dat een beroving had plaatsgevonden bij een winkelpand te Charlesburg.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de drie benadeelden aan van wie de 30-jarige politieman  P.H., de 50-jarige Cubaan J.M. en de 54-jarige winkelier Z.J. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat P.H. en J.M. zich in het winkelpand bevonden, toen vier gemaskerde en gewapende manspersonen de winkel binnen liepen.

Bij het binnentreden werd gelijk een intimidatieschot gelost in de winkel, waarna er van J.M. zijn paspoort, mobiele telefoon en bromfiets bescheiden werden weggenomen. Van de politieman P.H. werd zijn dienstwapen, patroonhouder inhoudende 12 patronen en zijn mobiele telefoon weggenomen. De winkelier werd ook beroofd van twee mobiele telefoon toestellen.

Na de daad verlieten de verdachten de plek in een wit gelakte voertuig. Na goed speurwerk werd de locatie van de verdachten gelokaliseerd, waarna de politie een inval pleegde bij het appartement aan de Koemakalaan. Bij het zien van de politie kozen twee verdachten het hazenpad. Sheneika die in het appartement was, werd aangehouden. Een deel van de buit bestaande uit drie mobiele telefoons en twee wapens werden terug gevonden. Ook kledingstukken waarmee de verdachten het strafbare feit hebben gepleegd zijn in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de vrouw hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.