Vrouw verklikt illegale vuurwapen bezit partner na klappen

De politie van Geyersvlijt kreeg op dinsdag 20 oktober melding van de Centrale Meldkamer dat in het ressort een vrouw door haar man werd mishandeld. Op het adres aangekomen gaf de vrouw door dat zij klappen heeft gehad van Surinderkoemar die haar man is, maar dat zij geen strafrechtelijke vervolging wenste. Tijdens het gesprek haalde zij verder aan dat haar man in het bezit is van een illegale vuistvuurwapen. De politie stelde een onderzoek in en het vuistvuurwapen werd gevonden. Surinderkoemar die inderdaad niet over een vuurwapenvergunning beschikt, werd voor overtreding van de vuurwapenwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn voorgeleiding verklaarde de verdachte dat het wapen van zijn overleden vader was. De man vond het wapen toen hij bezig was het huis waarin zijn vader gewoond had, schoon te maken. Hij nam het mee en borg het wapen thuis bij hem op. Surinderkoemar heeft zijn vrouw nooit bedreigd met het wapen. Het wapen is door de politie in beslaggenomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Surinderkoemar ernstig aangesproken en heengezonden.

De politie doet een beroep op de gemeenschap om geen vuurwapens onder zich te houden waarvan men geen vergunning heeft. Bij het overlijden van een persoon die een vuurwapen onder zich had, moet het vuurwapen ter stond worden afgestaan aan de afdeling Vuurwapen van de politie. Het onder zich hebben van een illegaal vuurwapen is strafbaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.