Vrouw verduisterd groot geldbedrag van werkgever; verdachte aangehouden

De politie van het bureau Livorno heeft op dinsdag 6 februari 2024 de verdachte L.X. ter zake verduistering van een groot geldbedrag aangehouden.

De benadeelde V.E, die ondernemer van beroep is, deed op het voornoemde politiebureau aangifte tegen zijn werkneemster en hield de politie voor dat hij enkele maanden geleden ziek was en het financiële gedeelte van zijn bedrijf niet kon beheren. Hierdoor droeg hij het financieel beheer over aan de vrouw. Toen de aangever zijn werkzaamheden hervatte, kreeg hij klachten van enkele klanten dat zij geld moesten overmaken op het rekeningnummer van het bedrijf en op een privérekening met de naam G.M.. Hij confronteerde zijn werkgeefster direct daarmee, waarbij de vrouw aangaf niets daarover te weten. Een klant uit het buitenland stuurde ook screenshot berichten van het privé rekeningnummer met de naam B.A. waarop die gelden heeft overgemaakt. De ondernemer stelde een onderzoek in en kwam zo erachter dat in opdracht van zijn werkneemster de gelden zijn overgemaakt op de privérekening van G.M. en op de rekening van B.A.die in België woont, zijnde een nicht van L.X.. Na de aangifte werd de verdachte direct opgespoord en door de politie in de kraag gevat.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte L.X. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.