Vrouw steekt man dood

De 34-jarige Yang Xian Wei is in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december door de 31-jarige Alessandra M. neergestoken in een hotel aan de Grongrijpstraat.
De politie van Geyersvlijt deed de plek aan voor onderzoek. Ter plaatse aangekomen, kreeg de politie van het verplegend personeel van een ingeschakelde ambulance dienst te horen, dat Yang Xian Wei overleden was. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de man vast.
Het ontzielde lichaam van Yang Xian Wei vertoonde een steekverwonding in de borststreek. Op camerabeelden is onder andere te zien hoe Alessandra en Yang Xian Wei het hotel binnen stappen en vervolgens een kamer binnen gaan. Niet lang daarna is te zien hoe Yang Xian Wei de kamer uitkomt en nabij de ingang van het hotel neer zijgt. Alessandra komt daarna ook uit de kamer en zonder zich om de man te bekommeren belt zij, wat later zou blijken een taxi, en verlaat daarmee de plek.
Alessandra werd door de politie van Geyersvlijt in nauwe samenwerking met collega’s van de afdeling Kapitale Delicten opgespoord. Zij werd uiteindelijk aangehouden op een woonadres in Noord-Paramaribo. Alessandra was gaan schuilen in een vliering.
Zij verklaarde dat zij een liefdesrelatie had met het slachtoffer van langer dan twee jaren. Dat zij en het slachtoffer op de boven vermelde nacht ruzie kregen met elkaar. Dat die ruzie te maken had met hun relatie. Dat op een bepaald moment de ruzie zodanig uit de hand liep dat zij Yang Xian Wei een verwonding toebracht met een scherp voorwerp.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Alessandra in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam Yang Xian Wei is voor obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.