Vrouw laat leven bij beroving

Een 28-jarige vrouw van Braziliaanse komaf liet op zaterdag 7 oktober het leven, enige uren na een gepleegde beroving te Cabana, in het district Sipaliwini. Vijf criminelen hebben in de middag van zaterdag 7 oktober rond 15.00 uur te Cabana een roofoverval gepleegd waarbij er ongeveer 40 mensen beroofd zijn geworden van goud en andere bezittingen. De rovers hebben niemand in de kampenontzien.
De vrouw die lag te slapen, werd gewekt door de rovers om ook haar bezittingen af te staan. Na het vertrek van de rovers bleef de vrouw aanhoudend aangeven dat zij zich onwel voelde. Zij overleedenkele uren later. Vermoedelijk hebben de rovers ongeveer een kilogram goud buitgemaakt. Na hun snode daad hebben de rovers drie van de slachtoffers gegijzeld en zijn met deze vertrokken richting Gunsi. Te Gunsi aangekomen werden de slachtoffers vrijgelaten en konden terug rijden naar hun werkplek. De rovers hebben ook enkele jachtgeweren weggenomen.
Vier goudkampen zijn door de criminelen aangevallen. Ooggetuigen beweren dat deze rovers naar Paramaribo zijn uitgeweken. De recherche van regio Midden onderzoek deze zaak verder. Het lijk van de overleden vrouw is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.