Vrouw die zich voordeed als alternatieve geneesheer geeft “bakru’s” schuld sieraden te hebben gestolen

De 38-jarige Carolyn K. die op dinsdag 5 april door de politie van het bureau Livorno was ontboden, werd ter zake diefstal en oplichting direct aangehouden.
Een benadeelde koppel deed op donderdag 17 maart aangifte op voormeld politiebureau tegen deze vrouw die zich voordeed als alternatieve geneesheer. Uit het voorlopige politie onderzoek kwam naar voren dat de man ziek was en kort terug uit een ziekeninrichting was ontslagen. Aangezien de man niet volledig was hersteld, zocht hij een andere manier voor zijn genezing en kwam zo in contact met Carolyn. De alternatieve geneesheer begaf zich vervolgens naar de woning van het koppel op een adres in het district Wanica.
Bij aankomst hield Carolyn de zieke man voor dat zij bezig zou zijn met haar rituele praktijken en dat hij zijn gouden sieraden aan haar moest afstaan. De man overhandigde de sieraden die in een etui waren verborgen aan de vrouw. Terwijl de geneesvrouw bezig was in de woonkamer, bevond het koppel zich buiten. Toen zij klaar was met haar rituelen, gaf zij de etui met de sieraden aan de man en hield hem voor dat hij de etui pas de volgende dag mocht openmaken.
De zieke man ontdekte bij het openmaken van de etui dat een aantal sieraden ter waarde van een groot geldbedrag in SRD waren weggenomen. De beetgenomen man maakte gelijk contact met de geneesvrouw, waarna zij de woning van het koppel aandeed. Zij startte direct met haar rituele praktijken en beweerde dat “bakru‘s” de sieraden hebben weggenomen. De benadeelde gaf Carolyn de ruimte om de sieraden terug te bezorgen. Toen dit niet het gewenste resultaat opleverde, besloot hij op 17 maart aangifte te doen.
Carolyn ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Zij is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
De politie vermoedt dat deze geneesvrouw meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Livorno voor het doen van aangifte en is te bereiken op de telefoonnummers 483400 of 483700.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.