Vrouw die ingesloten vriend wilde voorzien van drugs zet nietsvermoedende hulpvaardige in problemen

De politie van Santo Boma heeft op zondag 17 juni twee vrouwelijke verdachten, die drugs in het Huis van Bewaring wilde binnensmokkelen aangehouden.
De 26-jarige Valencia F. werd door de dienstdoende penitentiaire ambtenaar aangehouden. Bij controle van een tas die zij aanbood voor de gedetineerde Jerry T., werd in een bak met nasi 4 gram Yammie (geperste marihuana) aangetroffen.
Valencia verklaarde dat de spullen een andere jonge vrouw toebehoorden, die haar had gevraagd deze af te geven, aangezien zij geen legitimatie bewijs had. Op aanwijzing van Valencia is de 21-jarige Levon E. ter plaatse aangetroffen en aangehouden.

Beide verdachten werden toen overgedragen aan de ingeschakelde politie. Levon gaf toe dat de Yammie haar toebehoorde en deze voor haar vriend Jerry T. had gebracht. Onderzoek wees verder uit dat de twee dames elkaar niet kennen. De ene dame Levon was op zondag 20 mei reeds aangehouden voor het zelfde gepleegde strafbare feit. Zij was toen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie na een ernstig waarschuwing heengezonden.

Het tweetal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Levon in verzekering gesteld, terwijl Valencia na verhoor is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.