Vriend verduistert resterend geldsbedrag

De politie van Uitvlugt heeft op woensdag 10 februari ene D. aangehouden.

Een benadeelde deed in de maand januari aangifte tegen zijn vriend D. met wie hij samenwoonde in een huurwoning in het ressort Uitvlugt. Volgens verklaring van de aangever vertoefde hij in Guyana en was door de politie van Guyana opgesloten.

Hij deed een beroep op zijn vriend D. geld voor hem over te maken om de advocaat in Guyana te kunnen betalen voor zijn invrijheidstelling. Hij gaf zijn vriend aan dat hij in zijn slaapkamer een geldsbedrag in U$ heeft en daaruit het geld moest halen om over te maken.

De vriend heeft toen tot twee keren toe U$ voor de advocaat overgemaakt. Daarna hebben ze niets meer van de vriend gehoord. De aangever werd in vrijheid gesteld en keerde terug naar Suriname. Bij aankomst in de woning werd de vriend niet thuis aangetroffen. Hij doorzocht zijn slaapkamer en ontdekte dat het geldsbedrag dat moest zijn overgebleven weggenomen was. Hij vermoedde dat zijn vriend hiervan moest weten.

Bij confrontatie ontkende de vriend wat van het overgebleven geldsbedrag te weten. De benadeelde voelde zich genoodzaakt aangifte te doen bij de politie. De vriend werd opgeroepen door de politie en meldde zich aan op het politiebureau. D. heeft toegegeven het overgebleven geldsbedrag te hebben verduisterd.   

Hangende het onderzoek is D. na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.