Voortvluchtige verdachte loopt schotverwonding op bij aanhouding

De politie van het bureau Santo Dorp heeft met assistentie van het Regio Bijstands Team Midden (RBTM) de voortvluchtige verdachte S.A. (37) in de avond van maandag 23 november op de kruising van de Alice- en de S. Rattanstraat te  Sunny point aangehouden.

Tegen deze verdachte zijn er meerdere aangiftes gedaan op het politiebureau Santo Dorp ter zake diefstal middels geweldpleging, zware mishandeling en vernieling. S.A. werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven.

Deze voortvluchtige verdachte werd in de avond van 23 november te Sunny Point gesignaleerd, waarna  de politie werd ingeschakeld. Bij de aanhouding van de verdachte S.A. verzette hij zich hevig tegen de politieambtenaren en zag kans te vluchten. De politie sommeerde hem tot stoppen en losten meerdere waarschuwingsschoten, die de vluchtende verdachte bleef negeren.

De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten, waarbij S.A. werd geraakt. De verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterbovenbeen en werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld. Onder politiebewaking is hij ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.