Voortvluchtige verdachte aangehouden voor diefstal

De voortvluchtige R.S. (26) is op maandag 1 maart door politieambtenaren van het politiebureau Jarikaba en Wageningen aangehouden.

Twee vrouwen deden afzonderlijk op maandag 16 november 2020 en donderdag 19 november 2020 aangifte van diefstal tegen R.S. op het politiebureau te Nieuw Nickerie. Volgens verklaring van de 53-jarige aangeefster B.S. had zij een auto accu en andere goederen ter verkoop buiten de winkel uitgestald. Bij sluitingstijd van de zaak vergat ze de goederen weer binnen te plaatsen en merkte de volgende ochtend, bij aanvang van haar werkzaamheden op dat de accu was verdwenen.

De tweede aangeefster B.S. (43) hield de politie voor dat zij als verkoopster werkzaam is in een winkel te Nickerie. Zoals gewoonlijk liet zij haar rijwiel die niet op slot was, voor het winkelpand achter. Zij liep steeds naar buiten om te controleren of haar fiets nog op die plek stond. Toen ze voor de laatste keer de controle deed, zag zij haar fiets niet meer.

Na een ingesteld onderzoek door de politieambtenaren was op camerabeelden te zien dat R.S. de verdachte is. Hij werd meermalen opgespoord, zonder het gewenste resultaat. Na bekomen informatie dat de verdachte zich te Wayambo schuilhield, werd hij op 1 maart 2021 opgespoord en aangehouden.

De verdachte heeft toegegeven het rijwiel en de accu te hebben weggenomen. De accu heeft hij verkocht aan een onbekend persoon in Paramaribo en het rijwiel aan iemand in Nickerie. Aan de opsporing van de koper van het rijwiel wordt er gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.S. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.