Voorrijder veroorzaakt aanrijding

Een lijnbus kwam op dinsdag 12 november, na een aanrijding, tegen een woning tot stilstand.

De politie van het bureau Flora kreeg via het Command Center de melding van een verkeersongeval op de hoek van de Leo Eliazer- en de Samuel Venoaksstraat  en deed de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werden twee voertuigen, een Toyota Alphard en een lijnbus aangetroffen en de bestuurders. Beide bestuurders werden verhoord door de politie. Er ontstond een discussie bij de vraag wie de veroorzaak is geweest van de aanrijding. Beide chauffeurs verklaarden benadeelden te zijn.

De politie van Flora was genoodzaakt camera beelden op te vragen via het Command Center. Tijdens het bekijken van het beeldmateriaal is komen vast te staan dat de autobestuurder K.F. met zijn Toyota Alphard over de Leo Eliazerstraat reed, terwijl de lijnbus achter hem kwam aangereden. Beide voertuigen sloegen, rechtsaf een zijstraat die parallel loopt met de Coesewijnestraat in om hun weg via de Samuel Venoaksstraat te vervolgen.

Op een gegeven moment maakte de lijnbuschauffeur een inhaalmanoeuvre. De  bestuurder K.F. beschreef plotseling een rechtse bocht om de Samuel Venoaksstraat in  te gaan, zonder acht te hebben geslagen op het overige verkeer.  De twee voertuigen kwamen in botsing, waarbij de lijnbus een schutting ramde en  tegen de woning achter die schutting tot stilstand kwam.

Volgens de bekeken beelden kan worden geconcludeerd dat de autobestuurder van de Toyota Alphard namelijk meneer K.F. de veroorzaker is geweest van de aanrijding, gezien het feit dat hij de weg voor het recht doorgaand verkeer heeft doorkruist, zonder richting te hebben gegeven.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Beide chauffeurs zijn in het bezit van een geldige Surinaams rijbewijs en verkeerden niet onder invloed van alcohol. Vanwege een woordenwisseling met de bewoner van het huis dat is aangereden, werd de lijnbus chauffeur U.P. overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie kon hij worden heengezonden. Omtrent dit voorval is een dossier opgemaakt en verstuurd naar het Openbaar Ministerie.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.