Voorbereide roofoverval kost één rover het leven

Na een Algemene Oproep van de Centrale Meldkamer van de politie over een gewapende beroving bij een bedrijf op de kruising van de Munder- en de Kwattaweg speelden de diverse eenheden op het veld hierop in. Dit geval vond plaats in de avond van zondag 19 november.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat vermoedelijk 5 of meerdere manspersonen gemaskerd en gewapend de plek hadden aangedaan. Het bedrijf  was op dat moment open.  Drie van de rovers vatte post voor de zaak, terwijl twee naar binnen stapten. Een van de rovers die het bedrijf was binnengelopen, hield de ondernemer onder schot en de tweede liep naar de kassierster. Zij moest onder bedreiging van een vuurwapen bel- en kraskaarten afstaan. Ook werd zij van haar schoudertas met daarin vreemde valuta beroofd. Na de daad liepen de rovers naar buiten en rukten een halsketting van een klant weg.

Zij verlieten de plek in een grijs gelakt voertuig. Terwijl zij wegreden werden zij achtervolgd door een medewerker van een speciale eenheid die op het voertuig schoot om hen tot stoppen te dwingen. De bestuurder reed met hoge snelheid om te ontkomen aan hun aanhouding. Hij veroorzaakte daarbij een aanrijding met twee voertuigen en botste vervolgens tegen een schutting. De rovers stapten uit het voertuig en renden verschillende richtingen op.

Bij aankomst van de gemengde eenheden werd de bestuurder levenloos, met verwondingen, in het voertuig aangetroffen. Het gaat om de bekende van de politie, de 28-jarige Roche de Link.

In het voertuig werden enkele wapens en een deel van de buit aangetroffen. In de directe omgeving is ook een kogelwerende vest zonder opschrift aangetroffen.

In één van de voertuigen die door de rovers was aangereden, zaten er  vier bejaarden. De bejaarden zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis, terwijl de bestuurder van het andere voertuig per eigen gelegenheid SEH heeft aangedaan.

Het vermoeden bestaat dat het voertuig waarmee de rovers de daad hebben gepleegd van diefstal afkomstig is. De kentekenplaten die bevestigd zijn op het voertuig bleken eerder te zijn gestolen op een voertuig dat in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis stond geparkeerd. De aangifte is gedaan op 31 oktober.

De rovers die verschillende richtingen oprenden, hielden op hun vluchtweg autobestuurders onder schot. De bestuurders werden  afzonderlijk opgedragen om hen op de door hun aangewezen plekken af te zetten. Een hunner is ergens uitgestapt, sprong over enkele schuttingen en is opgehaald door een vrouwpersoon te Charlesburg met een wit gelakt voertuig.

Twee van de rovers maakten een ander witgelakt voertuig buit. Dit voertuig is onbeheerd achter de Paramaribo Zoo aangetroffen. Het is voor alsnog niet bekend of de andere verdachten zijn geraakt.

Het lijk van Roche is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslaggenomen.

De politie doet een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze rovers door te spelen aan de afdeling Kapitale Delicten op de nummers 403645/403252; de Centrale Meldkamer 115 of de gratis tip lijn 179.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.