Voor het eerst grote groep politieambtenaren gedecoreerd

P1100319 P1100285 P1100391 P1100269

De President van de Republiek Suriname heeft op maandag 16 november zes en dertig politieambtenaren gedecoreerd voor de bijdrage die zij in de afgelopen periode geleverd hebben aan het korps.

De President sprak zijn waardering uit voor het feit dat politie ambtenaren zich inzetten om te zorgen voor de veiligheid van met gevaar voor eigen leven.

De politieambtenaren zijn allen onderscheiden in rangen van de Ere Orde van de Palm. Vier zijn benoemd tot Grootofficier, vijf tot Commandeur, zeven tot Officier en eenentwintig tot Ridder.

De waarnemend korpschef, commissaris Agnes Daniel gaf te kennen dat de decoraties niet direct te maken hebben met het aantal dienstjaren, maar meer in verband met 120 jaar politie in Suriname. Uit de groep zijn er wel enkele politieambtenaren bij met minimaal 25 dienstjaren. Voor de politieorganisatie is het een grote eer, aangezien het de eerste keer in de geschiedenis is, dat er zoveel medewerkers zijn gewaardeerd. De waarnemend korpschef draagt de titel van Commandeur in de Ere Orde van de Palm. Haar voorgangers, Humphrey Tjin Liep Shie, Carlo Hunsel en Delano Braam, allen gewezen korpschef in de rang van hoofdcommissaris van politie zijn benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.