Voetganger overreden door bestelbus

De 50-jarige voetganger Bidjaiwatie Mahabier is vanochtend, woensdag 11 september aan de Welgedacht A weg ter hoogte van het pandnummer 57 dodelijk aangereden door een autobestuurder.

De politie van de verkeersunit Wanica kreeg de melding van de aanrijding en zij koerste derwaarts voor onderzoek. Ter plekke trof zij het levenloze lichaam van mevrouw Bidjaiwatie aan.

Volgens verklaring van de 36-jarige bestelbusbestuurder V.S. kwam hij vanuit de Magentakanaalweg en reed de Welgedacht A weg op. Op een gegeven zag hij een vrouwspersoon die in zijn tegenovergestelde richting liep.

De autobestuurder verklaarde verder dat de vrouwspersoon plotseling het wegdek op kwam. Hij heeft geprobeerd af te remmen, echter lukte dit niet omdat hij reeds dichtbij genaderd was. Mevrouw Bidjaiwatie viel op het wegdek, waarna de autobestuurder over haar reed.

Als gevolg van de opgelopen letsels overleed het slachtoffer ter plaatse. Haar ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De chauffeur V.S. die niet onder invloed verkeerde en wel in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs werd na overleg met het Openbaar Ministerie na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Met het overlijden van de voetganger Bidjaiwatie Mahabier staat de verkeersbarometer landelijk op 51.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.