Voetganger overleden bij aanrijding; autobestuurder niet in bezit van rijbewijs

De politie van ressort  Flora kreeg op dinsdag 16 mei de melding van een aanrijding aan de Jaggernath Lachmonstraat waarbij een voetganger dodelijk is aangereden.

Op de plek aangekomen troffen de wetsdienaren de18-jarige autobestuurder Melvin en het voertuig alsook het levenloze lichaam van de  75- jarige voetganger Norine Groevenstein aan.

Volgens verklaring van  de bestuurder reed hij door een plas water en verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig. Hierdoor reed hij de bejaarde vrouw aan die ter plaatse het leven liet. Het voertuig ging over de middenberm van de weg, belandde op de andere rijhelft en kwam tegen een schutting tot stilstand.

De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie.

Melvin heeft verklaard de auto van zijn vader zonder toestemming te hebben genomen, om deel te nemen aan het verkeer. De tiener is niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

Met het heengaan van dit verkeersslachtoffer is de barometer landelijk gestegen naar 25.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.