Voetganger door onverantwoordelijke autobestuurder aangereden; 32e verkeersdode genoteerd

De politie van Richelieu kreeg op vrijdag 9 juni via de Centrale Meldkamer de melding van een aanrijding tussen een auto en een voetganger aan de Hadji Soemitaweg ter hoogte van kilometer 37½.   Ter plaatse troffen de wetsdienaren een manspersoon op het wegdek aan met verwondingen op het lichaam en niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij op zaterdag 10 juni de geest gaf.

Van een voertuig dat betrokken is geweest bij de aanrijding ontbrak elk spoor. Onderzoek in de directe omgeving leverde de wetsdienaren een spiegel met een donkerblauwe kleur op. Het bleek te gaan om een voertuig van het merk Audi. De wetsdienaren van de controlepost te Stolkertsijver werden gelijk in kennis gesteld. Op zondag 11 juni om 13.30 uur is de bestuurder met het voertuig staande gehouden toen hij de controle post wilde passeren. Het blijkt in deze te gaan om een voertuig met een Franse kentekenplaat. De bestuurder gaf bij een kort verhoor toe dat hij vrijdag avond iets zou hebben aangereden, maar niet wist wat het was. Hij reed vanuit Moengo richting Meerzorg. De 67-jarige voetganger Emile Andoisi, die in dezelfde richting liep over de weg is vermoedelijk van achteren aangereden.

De bestuurder is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau te Richelieu. Het gaat om een chauffeur met de Guyanese nationaliteit die werkzaam is te Frans-Guyana. Zijn Frans rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.

Het lijk van Andoisi is ter obductie in beslag genomen. Met het heengaan van dit verkeersslachtoffer is de verkeersbarometer gestegen naar 32.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.