Voetganger beroofd van mobiele telefoon; verdachten aangehouden

De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart twee verdachten aangehouden aan de Malebatrumstraat.

Dit duo, Shaquille S. (19) en de 16-jarige M.A. beroofden een voetganger, die over de Grote Combéweg liep, van zijn mobiele telefoontoestel. De twee verdachten verplaatsten zich op een scooter. Na hun daad reden deze straatrovers weg in de richting van de Henck Aronstraat.

Surveillerende wetsdienaren van het ressort Centrum speelden in op de algemene oproep van de beroving, die door het Command Center gelanceerd was, en reden in de richting van de vluchtweg van de verdachten. Op een bepaald moment zagen de politieambtenaren twee jeugdigen op een scooter in verboden richting rijden over de Korte Kerkstraat. Het vermoeden dat het de straatrovers waren, werd gesterkt bij de politie vanwege het feit, dat bij het zien van de politie de scooterbestuurder met hoge snelheid weg reed in de richting van de Heerenstraat. De surveillance agenten zetten gelijk de achtervolging in en in de Malebatrumstraat gelukte het hun om de scooterbestuurder tot stoppen te dwingen waarna hij en de duorijder werden aangehouden.
Dit nadat bij fouillering een mobiele telefoontoestel in het bezit van M.A. is aangetroffen en die toe gaf dat het telefoontoestel van diefstal afkomstig was. M.A. verklaarde verder dat hij de zaktelefoon kort tevoren gestolen had uit handen van een voetganger in de Grote Combéweg. Shaquille S. en M.A. werden ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau Centrum.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat een voetganger op de hoek van de Grote Combéweg en de van Sommelsdijckstraat werd benaderd door de verdachten die zich op de scooter verplaatsten. Dat de verdachte M.A. die als duorijder op de scooter zat, de voetganger benaderde en die voorhield dat hij dringend moest bellen maar dat hij geen bel minuten meer had in zijn zaktelefoon. Voorts of hij de zaktelefoon van de voetganger even mocht gebruiken om te bellen.

De voetganger stond zijn zaktelefoon vrijwillig af aan M.A. waarna die op de scooter wilde gaan zitten met de kennelijke bedoeling om met de zaktelefoon weg te gaan. Om dat te voorkomen greep de voetganger M.A. vast waarna er een worsteling ontstond tussen de voetganger/benadeelde en de verdachte M.A. Tijdens die worsteling liep de benadeelde letsels op in zijn gelaat. M.A. wist zich te bevrijden uit de greep van de benadeelde en nadat hij weer plaats had genomen op de scooter reed Shaquille S. met een vaart weg.

Het slachtoffer/benadeelde was per eigen gelegenheid naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gegaan voor medische behandeling. Na de behandeling is hij heen gezonden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Shaquille, S. en M.A. in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van M.A. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Opa Doeli Doorgangscentrum. De zaktelefoon is inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.