Voetganger aangereden door dronken doorrijder; verdachte in de kraag gevat

De 40-jarige automobilist E.T. is op zondag 23 juli 2023 kort na de voetganger A.W. (48) aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Pararacweg te hebben aangereden door de politie aangehouden.

Het slachtoffer deed na aangereden te zijn het politiebureau Rijsdijk aan en verklaarde aan de politie dat hij over voornoemde weg liep, komende vanuit de richting van Zanderij en gaande naar de richting van Lelydorp. Op een bepaald moment werd hij aangereden door een personenauto die zich in zijn looprichting over de weg verplaatste, waarbij de zijspiegel van het voertuig tegen zijn arm kwam. Hierdoor kwam hij te vallen en liep een armfractuur op. De autobestuurder reed na de aanrijding door, maar werd kort na de aanrijding door de politie in de kraag gevat toen hij zich wederom op de plaats delict begaf. De veroorzaker is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, maar verkeerde onder invloed van alcohol of een ander bedwelmend middel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, waarna hij ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter bleek te zijn, is hij voorgeleid. Opmerkelijk is dat E.T. een paar jaren terug ook al een aanrijding had veroorzaakt met dodelijk afloop. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden. Het slachtoffer heeft per eigen gelegenheid voor medische behandeling de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis aangedaan.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder E.T. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.