Vluchtende Rover schiet op Commissaris van politie in uniform

Een vluchtende rover heeft op maandag 19 februari het vuur geopend op de commissaris van politie Alimoedien N.
De hoofdofficier die in uniform gekleed was, reed vanuit het hoofdbureau van politie naar zijn werkplek in Paramaribo Noord.
Hij reed over de Plutostraat naar de richting, Gomperstraat. Aan de Plutostraat ter hoogte van pand nummer 142 zag hij een manspersoon rennen. Op zijn hoofd had hij een integraal valhem op. Aan zijn linkerschouder had hij een handtas, terwijl zijn rechterhand op zijn rug was.
De wetsdienaar plaatste zijn voertuig zodanig aan de kant en zakte de zijruit van het voertuig om de man te vragen wat er aan de hand was. De manspersoon keerde zich om, richtte een vuistvuurwapen op de politiecommissaris en loste twee schoten op hem.
De commissaris kon zichzelf snel in veiligheid brengen door zich uit het voertuig te laten vallen. Hij beantwoordde het vuur van de verdachte en deze schoot wederom, terwijl hij zijn vlucht verder vervolgde.
De politieofficier liet zijn voertuig staan en zette de achtervolging in. Hij zag de dader op een gegeven moment in een voertuig stappen en daarmee wegrijden. Een CIVD’er die voorbij reed schoot de politiecommissaris te hulp en werd de achtervolging ingezet. Aan de Nolahattermanstraat is het voertuig van de verdachte klemgereden en is hij aangehouden.
Het gaat om de 32-jarige Sidharta R. Op hem is een revolver met twee scherpe patronen aangetroffen en een aantal lege hulsen. Verder is er een tas met 26 stuks nieuwe mobiele telefoontoestellen op de verdachte aangetroffen.
Het onderzoek heeft uitgewezen dat hij kort te voren een Celshop aan de Gompertstraat had beroofd.
De verdachte is overgebracht naar het politie bureau ter voorgeleiding.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.