Visser werd onwel te zee; lijk afgevoerd naar Paramaribo

De politie van Nieuw Amsterdam kreeg op maandag 7 maart de melding van een werkneemster van een visbedrijf dat de 53-jarige visser Yu Fuxiang zich op zee onwel voelde en dat hij was overgestapt in een andere boot die richting Paramaribo koerste.

Aan wal aangekomen bleek dat Yu was overleden.

Volgens verklaring van de andere bemanningseden van de boot deelde Yu hen op dinsdag 8 maart op gegeven moment te gaan slapen. Toen zij merkten dat de man niet wakker werd, probeerden zij hem wakker te krijgen. Yu vertoonde geen teken leven.  Gezien de lange reisduur naar Paramaribo werd het ontzielde lichaam in een diepvries die in de boot was geplaatst.

De boot meerde op vrijdag 11 maart aan ter hoogte van het bedrijf de Molen. De ingeschakelde instanties begaven zich ter plekke. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De politie van Nieuw Amsterdam trof in de tas die de man bij zich had medicijnen aan, die hij vermoedelijk gebruikte tegen hoge bloeddruk en jicht. Het onderzoek wees verder uit dat Yu legaal vertoefde in Suriname en op één van de vissersboten van de eigenaar van het bedrijf die aangemeerd zijn op de Suriname rivier woonde.  

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van Yu voor obductie in beslag genomen.

Dit geval is in onderzoek bij de politie van Nieuw Amsterdam.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.