Visser is verdronken

De politie kreeg op zaterdagmiddag 15 maart het bericht dat een visser verdronken was nabij de monding van de Marowijne rivier. Naderhand bleek het te gaan om de 41-jarige visser Sjoel Wagiman Wongsoredjo. Volgens getuige verklaring wilde Wongsoredjo hout gaan kappen langs de oever van de rivier. Vanwege de geringe diepte van de rivier kon de vissersboot niet helemaal naar de oever worden bestuurd. Wongsoredjo ging toen de rivier in met de bedoeling om naar de oever te gaan. Dat hij nauwelijks in het water was toen hij in de diepte verdween.

De volgende middag is het lijk van Wongsoredjo nabij de monding van de Marowijne rivier gezien en uit het water gehaald. In verband met het politie onderzoek was het ontzielde lichaam van Wongsoredjo voor sectie in beslag genomen. Intussen is de sectie verricht en daaruit is komen vast te staan dat Wongsoredjo verdronken is. Uit onderzoek dat door de politie zelf is verricht is ook niet gebleken dat er misdrijf in het spel is.

Helaas moet de politie constateren dat in diverse media berichten abusievelijk vermeld is of de indruk gewekt is dat Wongsoredjo doormiddel van misdrijf om het leven is gekomen. De politie stelt voor dat de media in voorkomende gevallen de officiële berichten vanuit de politie organisatie afwacht ter voorkoming dat verkeerde informatie de samenleving bereikt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.