Vissen met visnet zonder vergunning levert overtreding op

Akash R. (23) en de 36-jarige Soedir S. zijn op donderdag 22 oktober aangehouden voor overtreding van de wet economische delicten. De twee mannen zijn gaan vissen langs de weg naar Coppename. Voor het vissen hebben zij gebruik gemaakt van visnetten en hebben ongeveer 20 kilogram krobia en andere vissoorten kunnen slepen. Bij controle door de politie van Coronie konden de vissers geen vergunning overleggen. Aangezien het bij wet verplicht is gesteld dat iemand die anders dan met een hengel gaat vissen een vergunning daarvoor dient te overleggen, zijn alle vissen in beslaggenomen. De zaak werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie buitenproces afgehandeld. Akash en Soedir hebben elk SRD. 700 aan boetegeld betaald. De visnetten zijn in beslag genomen.

Voor het vissen met een visnet is bij wet vastgesteld dat er een vergunning vereist is. De politie doet een beroep op hengelaars om rekening hiermee te houden.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.