Vijf rovers aangehouden door politie Livorno

Vijf vermoedelijke straatrovers zijn in de vroege ochtend van vrijdag 10 maart door de politie van Livorno aangehouden.
Dit vijftal wordt ervan verdacht in de late avond van donderdag 9 maart voor een winkelpand aan de Sir Winston Churchillweg twee Indonesiërs te hebben beroofd. Via de Centrale Meldkamer kregen de wetsdienaren de melding van de beroving.
Daar aangekomen werden de twee slachtoffers aangetroffen. Zij verklaarden dat zij met andere landgenoten zaten te borrelen. Op een bepaald moment stopte een auto met vijf manspersonen voor het pand. Onder bedreiging van een mes werden zij beroofd. De anderen uit de groep zagen kans weg te rennen met achterlating van een bromfiets.
De rovers gingen eveneens er vandoor met de bromfiets. Op aanwijzing van de twee slachtoffers werd er in de directe omgeving gesurveilleerd. Op een gegeven moment werd het voertuig gesignaleerd aan de Beekhuizenweg. Bij het zien van de politie reed de autobestuurder in volle vaart weg. De wetsdienaren reden het voertuig klem op de kruising van de Grensweg en de Basketbalstraat. In het voertuig werd de bestuurder Maikel R. (19) aangetroffen en aangehouden.
Op zijn aanwijzing werden de overige vier verdachten Timothy M., Gregory G., beiden 19 jaar, Dimelzo C. (18) en de 20-jarige Djematio B. opgespoord en aangehouden. Zij verklaarden de gestolen goederen in een trens te hebben weg gegooid. Een zoekactie op de plek leverde niet het gewenste resultaat op.
Het vijftal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn zij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.