Vijf maanden oude baby met zwaar lichamelijke letsels laat leven; ouders in verzekering gesteld

De politie van de afdeling Jeugdzaken kreeg op donderdag 8 februari de melding dat een vijf maanden oude baby op  woensdag 7 februari met ernstige letsels de Spoed Eisende Hulp (SEH) was binnen gebracht.

De vijf maanden oude Riley Bhaggan, had uitwendig een bijtwond in haar gezicht en een blauwe plek op het voorhoofd. Verder vertoonde het kindje dat niet bij haar bewustzijn was constant stuiptrekkingen.

Volgens de arts heeft Riley ook inwendige letsels opgelopen. Het slachtoffer raakte in coma en was op de afdeling Intensive Care van de kinderafdeling opgenomen, waar zij op maandag 12 februari is overleden.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is komen vast te staan dat de baby vaker letsels aan het lichaam had.

In oktober van het vorige jaar was het kindje met een bovenbeen fractuur opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Naar aanleiding van verklaringen van getuigen zijn de ouders van Riley, de 25-jarige Shafiek B. en Warsha B. (26) op vrijdag 9 februari aangehouden. Beiden legden tegenstrijdige verklaringen af over de letsels op het lichaam van het kind.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de ouders in verzekering gesteld.

Het ontzielde lichaam van Riley is ter obductie in beslag genomen.

De politie van de afdeling Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om geconstateerde misstanden die zich in de directe omgeving voordoen of waar u kennis van draagt, door te spelen aan de politie, om ernstige gevallen zoals deze te voorkomen.

U kunt daarvoor gebruikmaken van de gratis tip lijn 179 of via de Centrale Meldkamer 115.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.