Vijf jarige voetganger die is aangereden overleden op weg naar SEH

De 5-jarige kleuter Jasier Poeran is op donderdag 5 november omstreeks 12.12 uur aan de Verlengde Helena Christinaweg door een personenauto aangereden.

De politie van Santo Boma deed na de melding van een aanrijding tussen een voetganger en een personenauto de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politieambtenaren was het slachtoffertje reeds door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De wetsdienaren deden vervolgens de SEH aan en vernamen van de dienstdoende arts dat het kindje dood is binnengebracht. Vermoedelijk is het kindje onderweg naar de ziekeninrichting komen te overlijden.

De 41-jarige autobestuurder Marvin Z. die ter plaatse werd aangetroffen, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring aan de politie reed hij over de Verlengde Helena Christinaweg komende vanuit richting van de Bomaweg en gaande in de richting van de Magentakanaalweg. Op gegeven moment zag de chauffeur plotseling het jongetje vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg oversteken. Marvin remde krachtig af, maar Jasier werd toch geraakt. Er is een remspoor van 27 meter waargenomen.

Het Rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst met betrekking tot het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, alwaar de autobestuurder bij de Hulpofficier is voorgeleid.

Na afstemming met Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaampje van Jasier ter obductie in beslag genomen.

Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.