Vijf illegale Guyanese vissers aangehouden ter zake overtreding Vreemdelingenwet

De vijf vissers S.C. (22), J.R. (39), I.H. (50), R.P. (32) en B.P. (22) van Guyanese afkomst zijn op vrijdag 7 juni 2024 door een gemengd team van de politie en de Marine van het Nationaal Leger (NL) ter hoogte van de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijne rivier aangehouden. De wetsdienaren signaleerden een groen vissersvaartuig op de rivier dat uit de richting van Gabadoe voer en sommeerden de kapitein van het vaartuig tot stoppen. Bij een uitgevoerde controle konden er geen bescheiden van het vaartuig worden overlegd. Deze waren zoals was aangegeven bij de eigenaar. Daarnaast konden de bemanningsleden ook geen bescheiden overleggen, aangezien zij illegaal Suriname zijn binnengekomen.


De kapitein en de bemanningsleden werden samen met het vissersvaartuig gedirigeerd naar de aanmeersteiger van Nieuw-Amsterdam en vervolgens hangende het verder onderzoek overgebracht naar de basis van de Maritieme politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.