VIJF GOUDZOEKERS AANGEHOUDEN TE MARIPASTONG

De 46-jarige E.R., R.M.( 30 ), L.P.( 33), J.T ( 15) en D.M.(16 ) zijn op zaterdagmorgen 05 oktober door bewakers en militairen in de mijn van Grassalco in de omgeving van Maripastong aangehouden, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Zanderij.

De bewakers van Grassalco hadden op die bewuste dag door dat ongeveer negen mannen op  bezig waren te werken in de mijn, zonder darvoor toestemming te hebben verkregen. Met assistentie van de militairen gingen zij over tot de aanhouding van de manspersonen, van wie vier waren gevlucht. Het gelukte de bewakers en de militairen om de vijf voornoemde manspersonen aan te houden. Er werd op hun aangetroffen ruw goud, een waterpomp met bij behorende accessoires en een bromfiets en in beslag genomen. Zij werden met hun goederen overgedragen aan de politie van Zanderij, waarna zij werden voorgeleid.

Na gepleegde afstemming met het Openbaar Ministerie zijn E.R., R.M en L.P. ter zake overtreding Wet Economische Delicten in verzekering gesteld, terwijl de twee jeugdige verdachten J.T. en D.M. na verhoor zijn heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.