Vier verdachten ter zake diefstal/heling in de boeien geslagen

Het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft op vrijdag 28 juli 2023 de verdachten G.W.(19), B.S. (36), M.P. (43) en de 15-jarige jeugdige S.C. op hun woonadressen in het district Para opgespoord en aangehouden. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo die belast is met het onderzoek in deze zaak.

De benadeelde P.D. heeft op zondag 9 juli 2023 aangifte gedaan bij de politie van het bureau Uitvlugt ter zake diefstal van speciale kabels en 20 vellen lodenplaten die gebruikt worden voor het installeren van röntgen apparaten.Uit het verder onderzoek van de politie is op camerabeelden duidelijk te zien hoe de verdachte G.W. die onderhoudswerkzaamheden voor de benadeelde uitvoert, samen met twee andere manspersonen het terrein van zijn werkgever hebben betreden en de kabels hebben weggenomen. Daarnaast heeft de aangever naderhand geconstateerd dat in zijn loods in het ressort Lelydorp ook 20 vellen lodenplaten, kabels en een box waren weggenomen. Op dat adres was er geen sprake van inbraak, aangezien de benadeelde de sleutel van de loods had toevertrouwd aan de verdachte G.W. De drie verdachten werden vervolgens opgespoord en aangehouden. De vierde verdachte M.P. die de box in onderpand had genomen werd ter zake heling opgespoord en eveneens in de kraag gevat.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.