Vier verdachten met maskers, jachtgeweer en andere zaken aangehouden door Surveillance regio Midden

De politie van Kwatta heeft in de avond van donderdag 29 september vier verdachten aangehouden. Het gaat in deze om de 21-jarige Shivendra O., Ansar D. (24) en de gebroeders Christophel R. (26) en Eric R. (22)

De wetsdienaren kregen via de Centrale Meldkamer (CMK) de melding dat een verdacht voertuig was gesignaleerd voor een supermarkt aan het Garnizoenspad en dat de bestuurder vermoedelijk gewapend was.

De surveillance eenheid van regio Midden speelde op de melding in. Daar aangekomen werden twee voertuigen aangetroffen, waardoor de politie niet wist om welk voertuig het moest gaan. Terwijl de wetsdienaren zich weer in verbinding stelden met CMK voor duidelijkheid, merkten zij op dat één van de auto’s plotseling in een volle vaart wegreed.

De wetsdienaren zette de achtervolging in en haalden de bestuurder Shivendra in. Hij werd toen tot stoppen gesommeerd. Tijdens controle in het voertuig werd er een jachtgeweer in de kofferbak aangetroffen. Verder waren er ook nog in de auto 2 stuks zwarte maskers, 2 paar handschoenen en  1 holster van een vuistvuurwapen. Hij verklaarde dat het jachtgeweer zijn vriend Ansar toebehoorde. Terwijl de wetsdienaren bezig waren met Shivendra stopte een andere voertuig en stapte Ansar uit.

Hij werd gelijk aangehouden. Ansar hield de politie toen voor het jachtgeweer bij een onbekende man te hebben gekocht en verklaarde hijgeen machtiging te hebben van het geweer. Bij een ingesteld onderzoek in zijn voertuig troffen de wetsdienaren een patroon van het jachtgeweer, een mes, twee paar handschoenen, de identiteitskaart op naam van zijn vriend Shivendra, een zwarte masker, een houwer, een fles creoline en een ijzeren pijp aan.

Zowel de goederen en de voertuigen werden in beslag genomen, waarna Shivendra en Ansar werden overgebracht naar het politiebureau Kwatta. Op het politiebureau verklaarde Ansar van ene Christophel het jachtgeweer te hebben gekocht. Christophel werd op zijn woonadres opgespoord, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau .

Na rapportage aan de Hulp Officier van Justitie kregen de wetsdienaren de opdracht het adres van bij Christophel weer aan te doen voor onderzoek. Bij aankomst bij de woning stuitte de politie op verzet van de ouders. De Hulp Officier van Justitie werd ingeschakeld, waarna de woning kon worden betreden.

In één van de vertrekken werden een aantal nieuwe verpakkingen met  medicamenten aangetroffen.  De ouders van Christophel konden de herkomst van de medicamenten niet verklaren. 

De inspecteur wilde een ander vertrek doorzoeken, maar werd door Eric belemmerd. Deze jongeman durfde ook nog de inspecteur weg te stoten. Hij werd gelijk aangehouden. De wetsdienaren lieten zich niet verslaan en doorzochten het andere vertrek. Ook hier werden een aantal  medicamenten in nieuwe verpakkingen aangetroffen. Eric werd overgebracht naar het politie. De medicamenten zijn in beslag genomen.

Het viertal is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.   

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.