Vier verdachten aangehouden; een hunner overleden na schotverwonding

De 25-jarige Dale Clinton is bij zijn aanhouding op zondagmiddag 12 april te weg naar Powakka dodelijk geraakt door een politiekogel.
Een gemengd opsporingsteam van de politie heeft op zondagmiddag 11 april te Weg naar Powakka, vier verdachten opgespoord en aangehouden. het gaat in deze om de verdachten: Dale Clinton alias “Dean”, J.J. alias “ Mano”(18), C.S alias “Lor ”(22) en A.O alias “Tieje”(14). Op dat moment zaten zij in een gestolen personenauto.
Na bekomen informatie koerste het team naar Powakka voor het opsporen van de voornoemde verdachten. De verdachten werden, ter hoogte van een Supermarkt, in de auto gesignaleerd waarna zij door de wetsdienaren werden klemgereden. Het viertal werd gesommeerd uit het voertuig te stappen waaraan zij gevolg gaven. Dale had een vuurwapen bij zich die hij kennelijk wilde gebruiken tegen de politieambtenaren. Een der politieambtenaren reageerde daarop en schoot hem aan zijn zitvlak. Dale is kort daarna ter plekke overleden. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.
Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten voornoemd een taxichauffeuse, op dinsdag 09 april te Paramaribo, beroofd hadden van haar voertuig, mobiele telefoon en geld waarna zij met haar naar het district Para reden. De verdachten lieten de vrouw toen achter ter hoogte van de plantage Berlijn. Met behulp van personen vanuit de plaatselijke gemeenschap bereikte zij het politie bureau Zanderij alwaar zij aangifte deed.
Hangende het onderzoek zijn de verdachten : J.J., C.S en A.O. in verzekering gesteld. De gestolen auto en het bij Clinton aangetroffen vuurwapen zijn in verband met het onderzoek in beslag genomen. Deze strafzaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.