Vier tassen dieven ingerekend

Een gezamenlijke politie eenheid heeft op vrijdag 19 mei de vier tassendieven Leonel J. (30), de 15-jarige Anjero S., de 16-jarige Clarencio N. en Charendel B. (17) aangehouden.
Dit viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij diefstal van een tas op donderdag 18 mei aan de Titoniastraat. De benadeelde deed aangifte op het politiebureau Uitvlugt. Volgens verklaring van de aangeefster kwam ze van haar werk en ging naar huis. Voor haar woning stapte ze uit om de rolpoort open te maken. Bij die gelegenheid werd ze door een manspersoon van haar tas beroofd inhoudende geldsbedragen in SRD, Euro, U$ en een IPhone. Na de daad stapte hij in een gereedstaand voertuig , waarin drie andere manspersonen zaten.
Een getuige die in zijn voertuig zat, volgde het gebeuren en zette de achtervolging in. Op een bepaald moment verloor hij het voertuig uit het oog. Het kentekennummer werd doorgespeeld aan de politie. Via het GPS-systeem van de gestolen IPhone is het voertuig op een adres te Munder achterhaald.
Bij aankomst op dat adres trof de politie de vier verdachten in de woning aan. De tas met inhoud is nog niet terug gevonden. De verdachten zijn aangehouden en overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Het voertuig is eveneens in beslag genomen. Tijdens het onderzoek kwam een vrouw in beeld. Na te zijn ontboden, meldde zij zich aan op het politiebureau. Zij blijkt de auto te hebben gehuurd en uitgeleend te hebben aan één van de verdachten. Na verhoor is zij heengezonden.
Drie van de verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Anjero blijkt niet betrokken te zijn in de zaak en is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.