Vier jongemannen aangehouden en opgesloten voor illegaal vuurwapen bezit

De Surveillance Dienst Paramaribo heeft op zaterdag 27oktober een autobestuurder staande gehouden. Daarbij bleek dat hij een vuistvuurwapen in zijn voertuig had.
De wetsdienaren zagen tijdens hun surveillance in het verzorgingsgebied Uitvlugt dat een voertuig zonder voor kentekenplaat hun richting opreed. De auto werd bestuurd door een jongeman.
De autobestuurder negeerde de stopteken van de politie en reed hard weg. De politie zette vervolgens de achtervolging in en wist deze bestuurder staande te houden nadat diens auto een klapband kreeg. De autobestuurder bleek de 22-jarige Iwan,T. te zijn.
Vanwege het verdacht gedrag van Iwan,T. ging de politie ertoe over om een algehele veiligheidscontrole te houden waarbij diens auto werd doorzocht. Bij die gelegenheid is een vuistvuurwapen met scherpe patronen in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen omdat Iwan niet in het bezit is van een vuistvuurwapen vergunning. Hij is vervolgens aangehouden ter zake overtreding van de Vuurwapen Wet en overgedragen aan de politie van Uitvlugt.
Nader onderzoek wees uit dat vrienden van Iwan ook illegale vuistvuurwapens in hun bezit hadden. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn deze vrienden opgespoord en aangehouden voor overtreding van de Vuurwapen Wet en zijn de bij hun aangetroffen wapens in beslag genomen.
Die vrienden zijn: de 22-jarige Fernancio, M. de 23-jarige Clinton, S. en de 23-jarige Anio, S. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze vier verdachten in verzekering gesteld. Er zijn in totaal vijf vuistvuurwapens in beslag genomen.
De afdeling Kapitale Delicten van de Politie zal deze zaak verder onderzoeken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.