Vier die meehelpen koffers in- en uit te laden op JAP aangehouden

De politie van Zanderij heeft op donderdag 19 april vier manspersonen die werkzaam waren op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. Deze manspersonen waren belast met het in- en uitladen van de ruimbagages (koffers) van de regionale vluchten.

Hendrik K. en Marlon K. beiden (42), de 23-jarige Harold P. en Marcello B. (37) worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van goederen uit de reiskoffers van passagiers.

Het viertal kwam op dinsdag 17 april in beeld toen men een vernieling van het prikkeldraad van een aangrenzend bedrijf ontdekte. Bij het bekijken van de camera beelden zijn de vier beladers duidelijk herkend, toen zij bezig waren in de reiskoffers van passagiers goederen weg te nemen. Deze goederen stopten zij onder hun kleding weg. Na beëindiging van hun werkzaamheden op 17 april, namen zij niet de normale uitgangsroute, aangezien zij wisten dat zij door de ingehuurde beveiligingsmedewerkers gecontroleerd en gefouilleerd zouden worden. Zij begaven zich naar een ruimte waar zij dachten dat de camera defect was.

Zij haalden de gestolen goederen van onder hun kleding en gooiden deze over een schutting naar buiten. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van een bedrijf ter plaatse die voorzien is van dievenijzer. Om aan deze goederen te komen heeft het viertal het prikkeldraad vernield.

De beladers werden opgespoord en op 19 april aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in hun woning zijn de weggenomen goederen van 17 april terug gevonden. Ook stuitten de wetsdienaren op een aantal andere goederen waarvan zij de herkomst niet konden verklaren. Verder is er een hoeveelheid valuta van verschillende landen gevonden. Alle aangetroffen zaken zijn in beslag genomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.