Vidjay licht begeleider op listige wijze op

De 42-jarige Nederlander Vidjay, J. is op maandag 19 december door de politie van Munder aangehouden.

Vidjai wordt ervan verdacht meermalen op listige wijze een man te hebben opgelicht van een geldsbedrag in Euro. De benadeelde deed aangifte tegen Vidjai toen hij zijn geld niet kon krijgen. Hij verklaarde aan de politie dat Vidjai Nederlander is. Een familielid vroeg hem om Vidjai die met vakantie naar Suriname zou afreizen in Frans Guyana op te halen en hem af te zetten bij een ander familielid te Commewijne waar hij zou verblijven. Tijdens zijn vakantie zou hij Vidjai ook moeten bijstaan.

Bij elke ontmoeting hield Vidjai hem een ander reden voor, waarvoor hij geld nodig had. Eén hiervan is dat zijn vrouw overleden is in New York. Hij moest met spoed afreizen, aangezien hij zaken moest afhandelen en een uitkering moest krijgen. Bij zijn terugkomst zou hij hem terug betalen. De aangever heeft zelfs twee van zijn koeien moeten verkopen om de man financieel tegemoet te komen. Hij heeft ook nog een ander appartement voor hem moeten huren in het ressort Munder.

Op een bepaald moment toen hij naar de man uitkeek voor zijn geld was hij niet bereikbaar. Hij deed toen aangifte bij de politie. Vidjay werd dezelfde dag ontboden naar het politiebureau. Hij meldde zich aan en werd voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. Hij verklaarde het tegendeel.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Vidjay achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.