Vidjaikoemar aangehouden voor oplichting via de sociale media

De politie van het bureau Nieuwe Haven heeft op woensdag 23 oktober de 34-jarige Vidjaikoemar B. aangehouden voor oplichting via de sociale media.
De verdachte Vidjaikoemar publiceerde via facebook een bericht dat hij een huis verhuurde. Een woningzoekende vrouw reageerde op het bericht en maakte een afspraak met Vidjaikoemar. Zij ontmoette Vidjaikoemar op een afgesproken plek en betaalde hem een bedrag van SRD 2.000,- voor huishuur.
Vidjaikoemer gaf te vrouw te kennen, dat het huis zich in de Vlierstraat bevond met het huisnummer 82. Voorts dat zij het huis mocht gaan bezichtigen en haar intrek daarin mocht nemen nadat zij een borgsom betaald had.
De vrouw begaf zich naar de Vlierstraat en kwam tot de ontdekking, dat in die straat geen huis stond met het huisnummer 82. De vrouw maakte telefonisch contact met Vidjaikoemar om klaarheid te krijgen. Hij vroeg haar om in de straat op hem te wachtten en beloofde haar dat hij binnen een uur ter plaatse zou zijn. De vrouw wachtte tevergeefs op Vidjaikoemar. Zij kon hem telefonisch ook niet meer bereiken. Uiteindelijk deed de vrouw aangifte van oplichting tegen Vidjaikoemar
Vidjaikoemar werd door de politie opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is deze zogenaamde facebook-oplichter in verzekering gesteld.
Op de sociale media gebruikt Vidjaikoemar ook de namen: Jagbahadoer en Perkash. Overige benadeelden mogen naar het politie bureau Nieuwe Haven gaan om aangifte te doen tegen Vidjaikoemar alias Jagbahadoer of Perkash.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.