VHT stelt 2048 bekeuringen in over de maand januari 2017

De afdeling Verkeer Handhavingsteam (VHT) heeft in de maand januari op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Tijdens de controle werkzaamheden hebben de wetsdienaren op de verschillende overtredingen gelet en werden de documenten van de voertuigen gecontroleerd. Ook werd nagegaan als de autobestuurders in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Er zijn in totaal 2048 bekeuringen ingesteld waarbij er 1321 snelrecht processen-verbaal zijn opgemaakt. 218 bromfietsers zijn bekeurd voor het niet ter herkeuring aanbieden of het niet verzekeren van hun voertuig alsook het rijden zonder kentekenplaten en het niet kunnen tonen van het registratiebewijs. 

Er zijn ook snelheidscontroles uitgevoerd waarbij er gelet is op de overschrijding van de maximum snelheid op verschillende actiepunten. In totaal zijn er 565 bestuurders proces-verbaal aangezegd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Uit deze groep zijn er 68 rijbewijzen ingevorderd van hardrijders die twee maal de toegestane maximum snelheid hebben overschreden.

523 bestuurders en bijrijders zijn proces-verbaal aangezegd voor het rijden zonder de autogordel en zijn 46 autobestuurders beboet voor het handmatig gebruiken van hun mobiele telefoon in het verkeer. Een bestuurder heeft kans gezien deel te nemen aan het verkeer terwijl het rijbewijs is ingevorderd bij een andere bekeuring. 142 bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

De controle werkzaamheden over de maand februari zijn reeds aangevangen door deze afdeling. De politie doet een beroep op automobilisten te letten op de wettelijke voorschriften die gelden voor hen die aan het verkeer deelnemen. Ook wordt er een beroep gedaan op elke bestuurder de documenten van het voertuig te controleren alvorens ermee op de openbare weg te komen. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.