Vete eindigt in steekpartij

De politie van Nieuwe Haven heeft op donderdag 9 maart de 17-jarige Laperel O. aangehouden.
De wetsdienaren kregen via de Centrale Meldkamer de melding van een steekpartij op een school en speelden hierop in. Daar aangekomen werden drie leerlingen aangetroffen. Een hunner, A. (14) heeft een steekverwonding opgelopen. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
De twee anderen zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Gebleken is dat A. een oude ruzie heeft met Laperel. Dit mondde op de bewuste dag uit in een vechtpartij. Laparel haalde op een bepaald moment een scherp voorwerp tevoorschijn en verwondde A. hiermee. Zijn vriend schoot hem te hulp om erger te voorkomen.
Bij de verdachte is het scherpe voorwerp aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor is de vriend heengezonden. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.
De politie doet een beroep op ouders en verzorgers erop toe te zien dat hun kroost niet met scherpe voorwerpen naar school gaan. Het is ook raadzaam steeds uw kinderen aan te spreken en ze voor te houden wat de gevolgen van agressief gedrag zijn.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.