Verscherpte handhaving politie te water

De afdelingen Maritiem Paramaribo en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op dinsdag 31 mei tijdens een gezamenlijke rivier patrouille op de Surinamerivier, diverse vaartuigen waaronder SK vaartuigen en schoeners gecontroleerd. Deze controles vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

Tijdens controle van een Braziliaanse schoener van het merk Sonic werden er zes bemanningsleden aangetroffen die Suriname zonder een geldig paspoort zijn binnengekomen. De kapitein van het vaartuig werd gesommeerd om terstond het land te verlaten met de bemanning. De Braziliaanse schoeners die nabij de Wijdenboschbrug niet volgens de regelgeving van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) ten anker waren, werden ook gedirigeerd naar de aangewezen ankerplaats nabij de monding van de Surinamerivier. Ook de passagiersvaartuigen te Waterkant en Meerzorg werden gecontroleerd op naleving van de veiligheidsvoorschriften.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.