Vernieling aangericht aan bromfietsen hengelaars door bermbrand

De politie van Nieuw Nickerie is op dinsdag 8 maart geconfronteerd geworden met een bermbrand waarbij vier bromfietsen van hengelaars die langs de weg waren geparkeerd zijn vernield.

Dit kan vaak genoeg leiden tot brand op de berm met alle nare gevolgen van dien.  In artikel 208 van het wetboek van Strafrecht is opgenomen dat degenen aan wiens schuld brand, ontploffing of overstroming te wijten is, wordt gestraft:

  • met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar en geldboete van de derde categorie, hetzij een jaar van beide straffen, indien daardoor gemeen gevaar voor goederen ontstaat;
  • met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren en geldboete van de vierde categorie, hetzij met een van beide straffen, indien daardoor levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijke letsel voor een ander ontstaat;
  • met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren en geldboete van de vierde categorie, hetzij met een van beide straffen, indien het feit iemands dood ten gevolge heeft.

De categorieën opgenomen in de leden van het bovenstaande wetsartikel zijn een verwijzing naar een artikel van de Algemene Geldboete Wet.

De politie doet een beroep op de gemeenschap in het bijzonder rokers om te letten op hun verantwoordelijkheid voor wat betreft het weggooien van peukjes die nog branden. Zo kunnen we voorkomen dat derden ongerief ondervinden als gevolg van hun handelen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.