Vermoedelijke zwerver overlijdt in ziekenhuis na te zijn aangereden

Een voetganger van Afro-Surinaamse afkomst, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, overleed in de vroege ochtend van zondag 8 augustus in het ziekenhuis. De man die slechts gekleed ging in een blauwe korte broek is in de ochtend van zaterdag 7 augustus in de H.I. Soemitaweg te Commewijne aangereden door een auto. De man heeft een geschatte leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar oud,
De politie van het bureau Meerzog kreeg de melding binnen van een aanrijding met zware persoonlijke ongelukken. De politie trof bij aankomst het zwaar gewonde slachtoffer in bewusteloze toestand aan. Hij lag op de langs de weg lopende berm. De man is per ontboden ambulance afgevoerd en ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. In de vroege ochtend van zondag 8 augustus heeft de man het leven gelaten.
Volgens verklaring van de autobestuurder, die zegt taxichauffeur te zijn reed hij op die bewuste zaterdag, omstreeks vijf uur in de ochtend over de H.I. Soemitaweg in de richting van Albina. In de buurt bekend “Peperpot City” waar het vrij donker is, merkte hij op dat hij over iets had gereden. De chauffeur verklaarde verder dat hij terugkeerde maar niets op de rijbaan zag. Hij besloot toen terug naar huis te rijden en keerde iets na zes uur ’s morgens terug naar de locatie waar hij dacht over iets te hebben gereden. Aldaar trof hij de gewonde man op de berm aan, waarna hij de politie inschakelde.
Het rijbewijs van de 52-jarige autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Hij is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij heengezonden. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De Verkeersunit van Regio Oost is belast met het verder onderzoek in deze zaak. Het slachtoffer leed vermoedelijk een zwerversbestaan.
Nabestaanden of zij die denken de overleden man te kennen, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersunit van Regio Oost op de telefoonnummers 0354045 of 0355180 of het Command Center op het nummer 115.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.