Vermoedelijke rovers vinden de dood in het Saramacca kanaal

In de vroege ochtend van maandag 13 april reageerde de politie op een dievenmelding bij een supermarkt aan de J. Lachmonstraat. Criminelen hadden de handelszaak aangedaan waarbij zij de wachter overvallen, vast gebonden en beroofd hadden. De criminelen waren kennelijk van plan om de zaak binnen te dringen om daaruit goederen weg te nemen. Bij het zien van de politie namen de misdadigers te benen in de richting van het Saramacca kanaal. Het is de politie gelukt om één van ze aan te houden namelijk de 26 jarige Angelico Y. De zaktelefoon van de wachter is in zijn bezit aangetroffen. Angelico is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Op woensdag 15 april is het  lijk van de 39-jarige Jicky L. aangetroffen in het Saramacca kanaal. Het ontzielde lichaam verkeerde al in staat van ontbinding. Bij onderzoek is een vuist vuurwapen in een broekzak van Jicky’s lijk aangetroffen. Het lijk en het wapen zijn door de politie in beslag genomen. Jicky L. is oud bekende van de politie.

Gisteren, zaterdag 18 april is het ontzielde lichaam van de 34-jarige Lucien van A. in het kanaal aangetroffen. Hij is ook een oud bekende van politie en zijn  lichaam verkeerde ook  in een zekere  staat van ontbinding. Het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat Jicky L. en Lucien van A. deel uitmaakten van de bende, die op 13 maart de wachter van de boven vermelde supermarkt overvallen hadden. Het ontzielde lichaam van Lucien van A. is hangende het onderzoek in beslag genomen. De politie spoort nog twee verdachten op in deze zaak.De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.