Vermoedelijke rovers Tosokreek aangehouden te vliegveld Zorg en Hoop

De afdeling Kapitale Delicten heeft op zondag 31 oktober de verdachten Wilfred P. en Paul A. aangehouden op het vliegveld te Zorg en Hoop.

De mannen worden ervan verdacht een beroving te hebben gepleegd in het Brokopondo gebied nabij Tosokreek. Volgens informatie die de politie heeft bereikt, moeten deze mannen een winkel hebben overvallen waarbij er ruw goud, een onbekend aantal belkaarten en andere goederen zijn weggenomen.

Bij het verlaten van de plek zijn de vermoedelijke rovers door de slachtoffers beschoten. Twee van hen die gewond raakten, zijn per vliegtuig afgevoerd naar Paramaribo. De ingeschakelde wetsdienaren wachtten hen op en hielden de twee vermoedelijke verdachten gelijk aan.

Onder politie bewaking zijn ze in het ziekenhuis opgenomen voor medische behandeling.   Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Wilfred en Paul verklaarden bij een kort verhoor juist beroofd te zijn geworden. De afdeling Kapitale Delicten onderzoek het fijne van deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.