Vermoedelijke rover dood gekapt; verdachte aangehouden

Een manspersoon van wie de personalia nog onbekend is, is in de vroege ochtend van woensdag 6 april na te zijn gekapt door een andere manspersoon ter plaatse komen te overlijden.

De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg via de Centrale Meldkamer (CMK) melding van een beroving te Nyun Combe, waarbij criminelen een manspersoon hadden beroofd van SRD 3000 en de contactsleutel van zijn voertuig. Verder werd doorgespeeld dat de benadeelde de rovers achterna zat met een scherp voorwerp. Kort daarna kreeg de CMK wederom een melding van een kappartij aan de Waaldijkstraat.

Bij aankomst aan de Waaldijkstraat werd voor een gebouw het lichaam van een manspersoon badend in bloed aangetroffen met kapverwondingen, waarvan de   rechterhand verminkt is. De verdachte had volgens omstanders de plek reeds verlaten

De arts en de ambulance werden ingeschakeld. Voor de komst van de ambulance kwam de manspersoon te overlijden. De ingeschakelde arts constateerde de dood.

De politie deed Nyun Combe aan alwaar volgens informatie de verdachte zich bevond. De 51-jarige  Nohar W. is ter plaatse aangetroffen. Hij verklaarde kort te voren te zijn beroofd door twee manspersonen. Nohar die een glaasje op had besloot even bij te komen door in zijn voertuig achterover te liggen. Hij viel in slaap en de mannen hebben zodoende het geld, zijn mobiele telefoontoestel en de contactsleutel van de auto uit zijn broekzak weggenomen. Hij werd wakker door de handeling en  zette hij de achtervolging in met medeneming van een houwer. Hij werd bijgestaan door een bij hem onbekende bestuurder in een ander voertuig.   

Hij zag, volgens zijn verklaring,  de rovers die te voet waren op de hoek van de Drambrandersgracht en de Waaldijkstraat. Hij stapte uit het voertuig en rende achter hen aan.

Eén hunner werd door hem ingehaald en bracht hij de vermoedelijke rover  kapverwondingen toe aan het lichaam. De andere manspersoon is volgens Nohar weggerend.

De goederen die door de verdachte zijn aangegeven als te zijn gestolen, zijn niet terug gevonden op het lijk. De houwer is in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die de juiste toedracht zal onderzoeken.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Nohar ingesloten.  

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.