Vermoedelijke heler aangehouden; inbrekers voortvluchtig

De 56-jarige Steven J. alias ‘Dompoe’ is op zaterdag 7 juli door de beheerder en een standhouder van de Vreedzaam markt aangehouden onder de Centrale Markt.
De politie van ressort Centrum kreeg van de Centrale Meldkamer de melding dat een verdachte was aangehouden onder de Centrale Markt. Politieambtenaren van dit ressort begaven zich naar de plek en troffen de beheerder en de standhouder van de Vreedzaam markt en de verdachte aan.
Volgens verklaring van de standhouder werd hij door de beheerder in kennis gesteld dat er was ingebroken in zijn eetstand. Hij begaf zich gelijk naar zijn stand en zag dat er vier gascilinders van hem zijn weggenomen. De twee mannen stelden toen een onderzoek in.
Zij vernamen van andere marktverkopers dat zij een manspersoon die bekend staat als ’Dompoe’ twee gascilinders zagen voortduwen richting de Centrale Markt. De twee mannen gingen naar de Centrale Markt alwaar ‘Dompoe’ door hen is aangehouden, nadat in zijn directe omgeving twee van de vermoedelijk gestolen gascilinders zijn aangetroffen.
“Dompoe” werd vervolgens overgedragen aan de politie. De verdachte “Dompoe” verklaarde bij de politie dat hij de twee gascilinders gekregen had van twee mannen bij hem bekend als “Dimitrie” en “Sopie”. Het vermoeden bestaat dat de twee andere gascilinders voor de aanhouding van “Dompoe” waren door verkocht.
Steven, J. alias “Dompoe” is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van “Dimitrie” en “Sopie”.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.