Vermoedelijke “drive by shooter” door RBTP aangehouden

Op 7 februari was er sprake van een zogenaamde “drive by shooting” in de Phillipusweg te Pontbuiten. Bij die gelegenheid is vanuit een voorbij rijdende auto geschoten op een man ,die in de laadbak van zijn pick-up zat. Er zaten meerdere mannen in de voorbij rijdende auto. De kogels raakten het slachtoffer in zijn boven been die hevig begon te bloeden. Politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf slachtoffer hulp door het plaatsen van twee “tourniquets” om het been van het slachtoffer om te voorkomen dat het slachtoffer dood bloedde in afwachting op medische hulp.

Niet lang na het schiet incident is de auto, van waaruit geschoten is, door leden van het RBTP gesignaleerd bij een pompstation. Het RBTP trad in actie en alle inzittenden, drie mannen in totaal, zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Hangende het onderzoek is een man in verzekering gesteld namelijk Jimmy,N. alias “Kermit the frog” Deze man had eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta. Het motief van de strafbare handelingen, gepleegd door Jimmy,N. moet gezocht worden in de financiële sfeer. Naderhand is een vuist vuurwapen in beslag genomen.

Deze vuurwapen gevaarlijke verdachte wordt ook verdacht deel uit te maken van een bende, die onlangs een brute beroving gepleegd heeft, waarbij slachtoffers gewond zijn geraakt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.