Vermoedelijke brandstichter ingesloten

De 24-jarige Demio L. is op zaterdag 13 juli aangehouden voor brandstichting. De jongeman wordt ervan verdacht een woning aan de Asidonhopostraat in brand te hebben gestoken.

Getuigen verklaarden dat zij een jongeman, die  in het zwart gekleed  was, hadden zien wegrennen terwijl de woning in brand stond. De hoofdbewoner kreeg sterk het vermoeden dat de brandstichter zijn jongere neef Demio was. Onder andere vanwege de kleding die de vluchtende man aan had. Kort voor de brand uitbrak waren zij samen met Demio uit gegaan.

Toen de aangever en zijn vrouw op het politie bureau Uitvlugt binnen stapten troffen zij Demio daar binnen aan. Hij was voor hun naar de politie gegaan om aan te geven dat het huis in brand stond.

Demio sprak op bepaalde momenten onsamenhangend en maakte een verwarde indruk. Politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht, dat Demio niet lang voor de brand vijftien Surinaamse dollar aan benzine gekocht had.

Bij zijn voorgeleiding heeft Demio toegegeven dat hij het huis van zijn neef in brand gestoken heeft. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Op het woonadres in kwestie stonden twee woningen. De aangever/benadeelde woonde in het achterste huis. Brandweerlieden konden voorkomen dat de voorste woning in vlammen opging.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.