Vermoedelijke brandstichter aangehouden en opgesloten

De 29-jarige Dhanesh S. die van Guyanese komaf is, is in de vroege ochtend van vrijdag 27 maart door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden ter zake brandstichting. Dhanesh wordt ervan verdacht vissersboten, nabij een sluis langs de Anton Dragtenweg, in brand te hebben gestoken.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat vissers in de boten lagen te slapen. Op een gegeven moment hoorden zij een knal. De vissers gingen poolshoogte nemen en zagen drie mannen zich uit de voeten maken. Twee stapten in een gereed staande voertuig en reden weg.

Kort daarna zagen de vissers een onbekende man in de nabije omgeving met brandwonden in zijn gezicht en aan zijn armen. De politie die ter plaatse verscheen trof de nodige maatregelen om de boten te laten blussen door de brandweer en om de gewonde man die naderhand Danesh, S. zou blijken te zijn, medische hulp te laten krijgen op een RGD polikliniek.

Op grond van feiten en omstandigheden en tegenstrijdige verklaringen afgelegd door Danesh bestaat bij de politie sterk het vermoeden dat hij betrokken is geweest bij het in brand steken van de vissersboten. Twee vissersboten zijn deels afgebrand en twee liepen schroei schade op.

Danesh is na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.