Vermoedelijke bende die buitenboordmotoren steelt op het spoor

De politie van Albina kreeg in de vroege ochtend van vrijdag 28 april een melding van diefstal van een boot te Papatam. Wetsdienaren die op surveillance waren en zich in de directe omgeving bevonden, speelden gelijk in op de melding.
De politie heeft eerder vier aangiften opgenomen van diefstal van buitenboordmotoren. De verdachten namen de boten weg, haalden de buitenboordmotor van de boot en lieten het vaartuig achter. In alle gevallen zijn de boten terugggevonden zonder buitenboordmotor.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de boothouder zijn boot had aangemeerd bij de steiger achter een supermarkt, waar de boothouders die van verre omstreken komen de mogelijkheid hebben om te overnachten.
De aangever gaf aan dat toen hij opstond hij opmerkte dat zijn boot was verdwenen.
De wetsdienaren die bij aankomst een bestelbusje het terrein van de supermarkt hadden zien uitrijden, gingen op verdere onderzoek uit.
In een zijweg van de Oost-West verbinding zagen zij op een afstand van ongeveer 50 meter bedoeld voertuig tegen de bosrand. Er bevonden zich vier manspersonen dichtbij het voertuig. Bij het zien van de politie sloegen zij op de vlucht.
Het gelukte de wetsdienaren één van hen, de 33-jarige Darrel M., aan te houden. De buitenboordmotor werd eveneens naast het voertuig aangetroffen. In de directe omgeving werden jerrycans, slangetjes en andere spullen aangetroffen.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de drie anderen wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.