Vermoedelijk ISIS rekruut gerepatrieerd

Een 16-jarige jongen is vanochtend door de militaire politie op de J.A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij de toegang tot Suriname geweigerd. De jeugdige wilde via Suriname en Nederland  doorreizen naar  zijn eindbestemming Turkije. Deze tiener is de toegang tot ons land geweigerd omdat informatie is ontvangen van een regionale inlichtingen dienst dat  hij mogelijk van plan is zich aan de sluiten bij de terreurbeweging ISIS.

De tiener is aan een onderzoek onderworpen en  ondervraagt door de Politie Inlichtingen Dienst. Aan de hand van de ondervraging en verkregen achtergrond informatie vanuit Jamaica is na overleg tussen de korpschef, de waarnemend procureur-generaal en de leiding van de militaire politie besloten om deze tiener terug te sturen naar zijn geboorte land Jamaica. Dat is inmiddels  gebeurd. Hiermede is een duidelijk signaal gegeven dat Suriname alles aan doet dat de regio niet betrokken raakt bij het Islamitische terrorisme.

Deze operatie is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de nationale en internationale inlichtingen diensten.

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.