Vermiste die diefstal zou plegen verdronken

De politie van Uitvlugt heeft op maandag 25 april Romano, A. en Nowien R. aangehouden, nadat hun 37-jarige vriend Roydin Ramsami is verdronken in de Commewijnerivier.

De wetsdienaren kregen in de vroege ochtend van maandag 25 april een telefonische melding van een zus dat haar broer sedert het weekend wordt vermist.

Later op de dag maakte de zus contact met de vrienden tevens collega’s van haar jongere broer om te vragen of zij wisten waar hij zou kunnen zijn. Ze hield hen voor aangifte van vermissing te hebben gedaan bij de politie van Uitvlugt.  

Romano en Nowien vertelden haar dat haar jongere broer  verdronken is in de Commewijne rivier. De twee vrienden  besloten gelijk naar het politiebureau van Uitvlugt te gaan.

Beiden verklaarden aan de politie dat zij samen met het slachtoffer Roydin werkten voor ene meneer Noordzee te Commewijne. Aangezien de werkgever de drie arbeiders reeds geruime tijd niet wilde betalen voor de geleverde prestaties, beraamden ze een plan om de computer box van de Skidder van de werkgever te gaan stelen. Deze zouden ze dan verkopen om zo aan hun geld te kunnen komen.

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april begaven zij zich naar de Bovenloop van de Commewijne rivier. De Skidder bevond zich aan de andere kant van de rivier. Aangezien er geen boot was, zouden zij zwemmend de oversteek moeten doen. Roydin en een andere arbeider besloten zwemmend de oversteek te doen. De andere arbeider bleef langs de oever wachten.

Op een bepaald moment merkte de andere arbeider op dat Roydien in moeilijkheden kwam te verkeren in het water. Hij  pakte enkele takken vast en stak zijn arm uit naar zijn vriend om hem hulp te bieden. Dit mocht echter niet baten, want Roydin verdween toen in de diepte.   

De twee andere keerden terug naar de stad zonder melding te maken van het geval.

Het onderzoek is in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Oost.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Het lijk van Roydin is nog niet geborgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.